Vanhemmille

vanhemmille

 

Minecraft on vähintään seitsemän vuotta täyttäneille tarkoitettu, maailmalla ja Suomessa laajan suosion kerännyt peli. Minecraftin omilla verkkosivuilla kerrotaan tietokonepeliä ostetun tähän mennessä maailmanlaajuisesti jo yli 18 miljoonaa kertaa. Lastenkirkon pelipalvelimella pelaaminen on maksutonta, mutta pelaamiseen tarvittava tietokoneversio pelistä maksaa 23,95 euroa.

Minecraftissa on mahdollista muun muassa rakentaa omia rakennelmia, jutella toisten pelaajien kanssa ja muokata oman hahmonsa ulkonäköä. Pelissä liikutaan avoimessa maailmassa, jossa kasvaa puita ja kasveja sekä liikkuu eläimiä possuista jäniksiin. Peli ei aseta pelaajalle tarkkaan määritettyjä tavoitteita, jotka olisi saavutettava, vaan pelaamisen tarkoitus on ennen kaikkea pelimaailman tutkimisessa ja omien rakennelmien tekemisessä.

Rakentamisen rajana on käytännössä vain oma mielikuvitus ja rakennelmia voi tehdä reaaliajassa yhteistyössä vaikkapa omien kavereiden kanssa. Pelaajat ovat rakentaneet Minecraftissa esimerkiksi linnoja, kirkkoja, jalkapallostadioneja, metrojärjestelmiä ja jopa kokonaisia kaupunkeja.

Valvojat seuraavat pelaajien käyttäytymistä palvelimella. Sääntöjen rikkomisesta pelaaja voidaan asettaa porttikieltoon. Seuraa lapsesi pelaamista, kaikkea eivät valvojat välttämättä ehdi huomaamaan. Fisucraftiin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen lastenkirkko@evl.fi

4 kommentoi: “Vanhemmille

 1. Terhi

  Hei,

  aika rumaa tekstiä on joku törkymöykky käynyt viljelemässä tuonne rakennuspaikkaan. Ja rikkonut paljon muiden rakennelmia. Kommentit on sellaisia ettei sovi edes lasten lukea. Voisitteko käydä tsekkaamassa. Ei saatu tekijää kiinni. Oma pelaaja alkoi korjaamaan paikkoja.

  1. MineCraft Pelaaja

   Moi, nyt valittu uusia valvojia jotta tälläistä ei enää niin paljoa tapahdu. Jos tälläistä tapahtuu niin voit sanoa chatissa sellaiselle henkilölle jonka nimen edessä lukee Valvoja.

  1. Tommi

   Moi,
   kannattaa tulla Fisucraftiin pelaamaan, siellä voit ottaa yhteyttä ylläpitoon tai valvojiin, jos valvojan hommat kiinnostavat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *