Virtuaalinen Via Crucis Fisucraftissa

Fisucraftissa vietetään perineinen Via Crucis pääsiäisvaellus ti 7.4. klo 18. Voi osallistua vaellukseen tulemalla fisucraftin palvelimella warppiin /warp palmusunnuntai

Vaelluksessa liikutaan vaellusreittiä pitkin ja se kestää n. tunnin.

Fisucrarftin moninpelipalvelimen osoite Minecraftin moninpelissä on pelaa.fisucraft.net  (vain pc java versiolla pääsee liittymään)

Voit seurata vaellusta livenä myös tälle sivulle tulevasta livelähetyksestä!

Katso reitti ja tekstit täältä

Voit myös kulkea reitin itseksesi ja tutkia reittiä sekä Jerusalemin kaupunkia ja lähipaikkoja omaan tahtiisi. Löydätkö Raamatusta tuttuja paikkoja?

  • Löydätkö Sakkeuksen talon?
  • Onko Herodeksen palatsista aarrekammio?
  • Löytyykö Jerusalemin muurista ja Antonian linnakkeesta salaisia paikkoja?
  • Kauanko kestää kävellä Jerusalemista Kapernaumiin?
  • Löydätkö Jordanvirran ja Genesaretin järven?
  • Mistä löytyy Jeesuksen vanhempien talo Nasaretista?
  • Löydätkö tien Emmaukseen?

Raamatun paikkoja Fisucraftissa

 

 

Rakennuskisa: Rakenna tyhjä hauta

Pääsiäinen lähestyy. Sen suurin uutinen on pääsiäisaamuna löytyvä Jeesuksen tyhjä hauta.

Julistetetaan rakennuskisa teemalla Fisucraftissa sijaitsee Jeesuksen tyhjä hauta, jonka ovelta on kivi pöyritetty pois.

Taustatekstinä voi lukea kertomuksen kuinka naiset menivät pääsiäisaamuna Jeesuksen haudalle tekemään hänelle viimeistä palvelusta eli laittamaan kiireesti haudatun Jeesuksen ruumiin hautakuntoon. He löysivät vain tyhjän haudan:

Luuk 24:1-12

“Ensimmäisenä päivänä sapatin jälkeen naiset jo aamuvarhaisella menivät haudalle ja ottivat hankkimansa tuoksuöljyt mukaan. He havaitsivat, että kivi oli vieritetty haudan suulta, ja kun he menivät sisälle hautaan, he eivät löytäneet Herran Jeesuksen ruumista. Kun he olivat ymmällä tästä, heidän edessään seisoi yhtäkkiä kaksi miestä sädehtivän kirkkaissa vaatteissa. Naiset pelästyivät ja painoivat katseensa maahan. Mutta miehet sanoivat heille: “Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista. Muistakaa, mitä hän sanoi teille ollessaan vielä Galileassa: ‘Näin täytyy käydä: Ihmisen Poika annetaan syntisten ihmisten käsiin ja ristiinnaulitaan, mutta kolmantena päivänä hän nousee kuolleista.’” Silloin he muistivat, mitä Jeesus oli puhunut.

Haudalta palattuaan naiset veivät tästä sanan yhdelletoista opetuslapselle ja kaikille muille. Nämä naiset olivat Magdalan Maria, Johanna ja Jaakobin äiti Maria, ja vielä muitakin oli heidän kanssaan. He kertoivat kaiken apostoleille, mutta nämä arvelivat naisten puhuvan omiaan eivätkä uskoneet heitä. Pietari lähti kuitenkin juoksujalkaa haudalle. Kurkistaessaan sisään hän näki ainoastaan käärinliinat, ja hän lähti pois ihmetellen mielessään sitä, mikä oli tapahtunut.”

Rakentakaa oman versionne tyhjästä haudasta Fisucraftiin, ottakaa siitä kuvakaappaus tai useita ja lähettäkää ne Fisucraftin toimitukseen: juha.kinanen@nuorikirkko.fi. MAinitkaa nimenne ja yhteystietonne jos haluatte osallistua kilpailuun. Nimimerkilläkin lähetetyt julkaistaan, mutta silloin ei voi lähettää mahdollista palkintoa.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Minecraftiin liittyviä palkintoja.

Vastausaikaa on pääsiäisaamuun saakka eli kuvien tulisi olla perillä lauantaina 11.4.

Domainin vaihto

Fisucraftin www-sivut on vaihdettu uudelle palvelimelle ja samalla on otettu käyttöön fisucraft.fi -domain. Myös turvallisuussertifikaatti on otettu käyttöön. Sinulle se käytännössä merkitsee, että halutessasi tietoa Fisucraftista, mene osoitteeseen https://www.fisucraft.fi

Sivujen ulkoasu ja palvelut säilyy ennallaan. Itseasiassa myös Fisucraft.net osoittaa uudelle sivustolle.

Eikun rakentelemaan!

Joululaulukisa: Rakenna joululaulu!

Tee minecraftissa rakennelma joka liittyy johonkin joululauluun ja ota siitä kuvakaappauksia.

Lähetä kuvia 31.12.2019 mennessä alla olevan lomakkeen kautta.

Palkintoina voittajalle 5 kpl leffalippuja. Toiseksi tulleelle 2 ja kolmannelle 1. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös 1 leffalippu. Palkintokriteereinä laulun tunnistettavuus ja luovuus.

Voit rakentaa teoksen myös Fisucraftin serverille pelaa.fisucraft.net -> /warp joulumaa

Lisätietoja: juha.kinanen@nuorikirkko.fi

Liitä kuvat tähän

Uusi spawni avautui riehakkaasti

Spawnin avajaisia vietettiin 15.4. pienillä avajaisjuhlallisuuksilla. Mestarirakentaja Skye97 on nähnyt ison vaivan uuden meriaiheisen spawnin laatimisessa ja rakentamisessa. Fisucraftin pelaajilta kysyttiin viime vuoden lopulla toiveita uuden spawnin teemasta ja ehdotuksia tuli useita. Voittajaksi äänestyksessä tuli merimaailma jossa spawnit sijaitsevat syvällä meren sisällä olevissa kuplissa.

Spawni tulee tästä vielä kehittymään mm. junayhteydellä muihin kupliin.

Uuteen spawniin pääsee komennolla /spawn

 

 

Uuden spawnin avajaiset ma 15.4. klo 18

Tule mukaan Fisucraftin uuden spawnin avajaisiin. Pelaaja Skye97:n tekemä uusi merenalainen spawn aukeaa ja tutkittavaa riittää. Fisucraftilla äänestettiin aiemmin uuden spawnin teemasta ja merenalainen kaupunki sai eniten kannatusta. Spawn on rakennettu syvälle veden alla oleviin kupliin.

Avajaisten jälkeen voi jäädä pelaamaan klo 19 alkaviin minipeleihin. Hiljaisella viikolla on ohjelmaa ma-to pidettävien minipelien merkeissä. Tikkutiistaina klo 18 voi osallistua perinteiseen uudistettuun Via Crucis vaellukseen. Vaellusta voi seurata myös livenä.

 

Pääsiäisen aikaan tapahtuu: Pääsiäisvaellus ja minipelit!

Fisucraftissa vietetään perineinen Via Crucis pääsiäisvaellus ti 16.4. klo 18. Voi osallistua vaellukseen tulemalla warppiin /warp palmusunnuntai

Vaelluksessa liikutaan vaellusreittiä pitkin ja se kestää n. tunnin.

Minipelit

Hiljaisella viikolla vietetään Fisucrafitssa myös minipeliviikkoa. Maanantaina 15.4 alkava minipeliviikko kestää torstaihn 18.4 asti, ja luvassa on joka päivälle yksi minipeli kello 19:00. Viikon kolmelle parhaalle pelaajalle on jaossa 20€ arvoisia lahjakortteja. Pelejä pääsee pelaamaan 15 – 18.4 joka päivä kello 19:00. Liittyessä serveriin chatista löytyy ohjeet minipeleihin liittymistä varten.

 

 

Tutustu Fisucraftin pääsiäismateriaaliin: